menu
Skyfall House II

The house was designed to meet all customer expectations, balancing between the defined needs as functionality and the undefined dreams of theatrical vision of the house as the impressive fortress.

The house was designed on a very small plot, which significantly reduces the freedom to create architectural form. The house is pushed up to the road and to the borders of the neighbouring land to generate the biggest possible area of a garden to the south side. The size of the garden is multiplied by the terrace on the 1st floor and the green roof on top. All 3 levels – garden, roof terrace and roof garden are freely connected with communication in the central part of the house.

The house was divided into functional zones. As well north and the south facade was treated in the different way. South side, adjacent to the garden, was design to be more open with day zone and office space. North side of the house that is adjacent to the road was designed to place garage, technical rooms and kitchen.

South side of the building was designed to protect the building against overheating in the summer time.

Dom Skyfall II

Project: BXBstudio Bogusław Barnaś
Team: Bogusław Barnaś, Elena Casado Castrillo, Giulia Berloco, Paulina Dobrzańska
Cooperation: Dominika Ropek
Visualisations & Graphics: BXBstudio Bogusław Barnaś
Structural Engineer: Biuro Konstrukcyjne Karol Kaczmarek
Building Services Engineer: Pewa-Projekt
Electric Engineer: “ELTIKA” R. Karwat, T. Liptak sp. j.
Location: Krakow, Poland
Date: 2012-2013
Total area: 345 sqm
Client: Privat

next project: