menu

WNĘTRZE PODCIENIOWEGO DOMKU

Projekt wnętrza Podcieniowego Domku

We wnętrzach części dziennej Podcieniowego Domku zostały konsekwentnie użyte materiały zastosowane na elewacji budynku. Charakterystyczna czerń deski palonej ma swoją kontynuację w materiale frontów kuchni, która poprzez zastosowane zamknięcie stanowi jednolitą płaszczyznę/kontynuację ściany zewnętrznej. Podobny zabieg został zastosowany w przypadku posadzki – podłoga tarasowa przenika do wnętrza i tu również zachowana jest spójność przejścia materiału wykończeniowego.

Efekt jedności przestrzeni zewnętrznej i wewnętrznej dopełniony jest poprzez subtelne i świadome umiejscowienie roślin. Przełamaniem ciemnej kolorystyki nawiązującej do elewacji są akcenty jasnego obicia kanapy i foteli oraz jasnego drewna zastosowanego do zabudowy meblowej w salonie, w której ukryty jest telewizor. Starannie dobrane lampy, wykonane z jasnych lekkich materiałów nadają wnętrzu przejrzystości. Schody, które prowadzą do części sypialnianej i do gabinetu mają bardzo subtelną, lekką, zawieszoną konstrukcję a w samym gabinecie na zasadzie kontrastu dominuje jasna kolorystyka.

Wnętrze Podcieniowego Domku

Projekt: BXB studio
Zespół: Bogusław Barnaś, Urszula Furmanik, Aleksandra Parchem, Katarzyna Trzepałka
Kategoria: Wnętrze domu jednorodzinnego
Powierzchnia: ok. 170 m2
Lokalizacja: Polska
Rok: 2024
Klient: Prywatny

kolejny projekt: